Asiatisk burgare med chilipicklad gurka och hoisinsås

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk burgare med chilipicklad gurka och hoisinsås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Asiatisk burgare med chilipicklad gurka och hoisinsås

19 ingredienser

30 min

En ny tappning på klassikern burgare! Jennys variant är inspirerad av det kinesiska köket och baos. Med chilipicklad gurka och hoisinsås blir denna burgare otroligt saftig och god. 

Tips! Hittar du inte gochugaru (koreansk chilipulver) kan du ta hälften paprikapulver och hälften chiliflakes istället.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 tsk gochugaru (koreansk chilipulver)
  • 4 msk hoisinsås
  • 1-2 tsk sriracha
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk kinesisk soja
  • 600 g fläskfärs
  • salt
  • peppar
  • 4 briochebröd
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 4 msk jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Skiva gurkan så tunt du kan, gärna på en mandolin om du har.
  2. Blanda ättika, strösocker, salt, hälften av salladslöken och chili i en bunke. Vänd ner gurkan och blanda väl. Låt stå i medan du förbereder det andra. Häll sedan av all vätska.
  3. Rör ihop hoisin, sriracha och sesamolja. Ställ åt sidan.
  4. Blanda riven vitlök, ingefära, soja och en nypa salt och lite svartpeppar i en bunke. Vänd ner fläskfärs och blanda väl. Forma till 4 burgare.
  5. Stek eller grilla burgarna till de får fin färg och är genomstekta.
  6. Stek bröden lätt i stekpanna. Bred på hoisinblandningen på brödbottnarna och generöst med majonnäs på brödlocken.
  7. Lägg burgarna på hoisinblandingen och sen generöst med den picklade gurkan. Strö över koriander, den resterade salladslöken och jordnötter. På med brödlocket och njut genast!

Glöm inte att matsortera skal från salladslök och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av dina härliga burgare. /Köket-redaktionen