Arroz thai style

koket.se
Arroz thai style
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Arroz thai style

15 ingredienser

30 m

"Kan låta konstigt att blanda två helt olika världar men att tillaga tahikryddat ris på samma sätt som man gör paella är otroligt gott. Riset blir krispigt på toppen, klibbigt inuti och får mycket smak av kryddor, kyckling, citrongräs, räkor och örter." /Tove Nilsson

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g färsk fläskkorv (tex salsiccia)
  • 2 gula lökar, hackad
  • 3 klyftor vitlök, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 0,5 msk färsk gurkmeja
  • 5 dl bombaris (paellaris eller avorioris)
  • 1 l kycklingbuljong
  • citrongräs
  • limeblad
  • 2 msk fisksås
  • 12 frysta räkor
  • neutral rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i en stor stekpanna med höga kanter (paellapanna eller stor traktörpanna).
  2. Tillsätt korvbitar och låt dem släppa ifrån sig lite fett.
  3. Lyft upp korvbitarna ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili och gurkmeja. Bryn löken en aning och tillsätt sedan riset.
  5. Rör runt i riset så att det får lite värme och blir glansigt.
  6. Tillsätt buljong, citrongräs, limeblad och fisksås. Rör runt. Låt koka på ganska hög värme i ca 15 minuter.
  7. Ta av från värmen och lägg i korvbitar och stick ner frysta räkor i riset.
  8. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in riset i ugnen i ca 10 minuter så det får färg och blir lite knaprigt på ytan.
  9. Servera gärna med lime och hackad koriander.