Arancini med prosciutto och parmesan

NYHET
Arancini med prosciutto och parmesan
Lukas Berglund
Lukas Berglund

Arancini med prosciutto och parmesan

8 ingredienser

30 min

"Italienarnas kroketter och det enda acceptabla att göra med överbliven risotto! Här serverar jag den med antingen Parmesan och Prosciutto, otroligt gott" /Lukas

Ingredienser

portioner

Arancini

  • 50 g parmesanost (riven, till fyllning)
  • 0,5 l risotto, från dagen innan (gärna saffransrisotto)

Panering och fritering

  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 l frityrolja (alt. rapsolja)

Till servering

  • parmesanost, riven för garnering
  • 50 g prosciutto

Gör så här

  1. Ta en matsked kall risotto i handen, tryck in lite riven parmesan i mitten och forma till en rund boll (ca golfbollsstor).

Panera

  1. Rulla först bollen i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Se till att hela bollen täcks ordentligt.

Fritera

  1. Hetta upp oljan till 180 °C i en kastrull eller fritös.
  2. Fritera arancinibollarna i omgångar tills de är gyllene och krispiga, ca 3–4 minuter.
  3. Låt dem rinna av på hushållspapper och salta lätt medan de är varma.

Servera

  1. Servera med prosciutto och riven parmesan. Smaklig spis!