• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Arancini

Arancini
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Arancini

5 steg att laga

6 ingredienser

20 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel". Det perfekta tillbehöret/snackset som passar lika bra till sommar som vinter. Ett bra sätt att ta vara på gårdagens risotto!

Kökets shop

Tinas nya kokbok

Gott käk utan krångel

Tina Nordström

209 kr239 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g risotto, kallt
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 l rapsolja, neutral

Gör så här

  1. Blanda kall risotto skurna blad från 1 kruka basilika. Rulla risotton till bollar.
  2. Dela mozzarellan i bitar och tryck in en bit i varje boll.
  3. Häll upp vetemjöl i en djup tallrik och ströbröd i en annan. Vispa 2 ägg i en tredje. Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Värm rapsoljan i en stor kastrull till 160 grader. Fritera bollarna i omgångar tills de har fin färg.
  5. Ta upp med hålslev och låt rinna av lätt på hushållspapper. Ät direkt!