Aprikosplättar med toscatak

Aprikosplättar med toscatak
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Aprikosplättar med toscatak

12 ingredienser

En lite elegantare dessert. Förkorta gärna arbetsprocessen genom att använda färdiglagade plättar som finns i handeln nu – även i frysförpackning. Beräkna 4-5 plättar per person. Servera med vaniljglass.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk margarin, smält

Fyllning:

  • 1 förp aprikos

Täcke:

  • 1,5 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 75 g mandelspån
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop smeten utan fettet, låt svälla 10 minuter och rör sen ner margarinet.
  3. Grädda plättar.
  4. Mixa aprikoserna till mos utan att ta med spadet. Låt smälta på låg värme i en kastrull.
  5. Lägg ihop 4 - 5 plättar med mos emellan, ställ högen på plåt med bakpapper.
  6. Fördela toscasmeten över, sätt in i ugnen så att smeten får färg.