Aprikospaj med mandel

94 röster

Marie Mandelmanns bästa paj är busenkel att göra! En smulig botten som toppas med färska aprikoser (och bär om du vill!) samt en gräddig mandelkräm.

Visa mer

Du behöver

pajdeg

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • aprikoser (och/eller hallon och björnbär)
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 2 ägg
  • 1 dl mald mandel
  • 1,5 dl socker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare, degen ska vara smulig, nästan mjölig, men allt ska blanda sig.
  3. Häll smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter, och skaka ut dem så att de fördelar sig jämt i formen. Tryck ut smulorna i botten, men lämna en otryckt kant runtom.
  4. Lägg halverade aprikoser och bären i pajskalet.
  5. Vispa ihop grädde, ägg, mandel, socker och häll över frukten/bären.
  6. Grädda pajen i ugnen i 30 minuter. Låt svalna innan du serverar

Laddar fler recept...