Häll ca 1 matsked olja i en gryta och lägg i löken. Stek snabbt på hög värme så att den blir glansig.
Krydda med gurkmejan och stek i ytterligare 1 minut.
Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i salt, kanelstång och ca. 1 liter vatten. Låt koka upp och sänk sedan värmen till medel och låt koka under lock i 15 minuter.
Stek aprikoserna i en liten kastrull med 1 matsked olja på hög värme under omrörning i ca 1 minut.
När grytan har kokat i 15 minuter häller du ner aprikoser, socker och malen kanel. Rör om och låt koka i 20 minuter till.
Tillsätt mer vatten om det börjar bli torrt.
Stek russinen på samma sätt som aprikoserna. Rör sedan ner även dem i grytan och låt koka i ytterligare 10 minuter.
Gör samma sak med nötter och mandel.
När du blandat ner nötter och mandel i grytan ska grytan koka i 15 minuter, sedan är den redo att serveras (förslagsvis med ris).