Äppelrosor

17 röster
1 h
6 äppelrosor

Prova att göra dessa supermumsiga äppelrosor i vanliga muffinsformar.

Visa mer
1 h
6 äppelrosor

Du behöver

  • 2-3 röda äpplen
  • 0,5 citron, saften
  • 1 ark smördeg, tinad
  • ca 50 g marsipan (eller efter tycke och smak)
  • florsocker
  • kanel
  • muffinsformar

Gör så här

  1. Dela äpplena i hälften, kärna ur och skiva äppelhalvorna tunt. Lägg skivorna i en liten skål med citronvatten och micra på full effekt i ca 2-3 minuter.
  2. Dela upp smördeg i långa, platta och smala remsor. Lägg de mjuka äppelhalvorna omlott längs med smördegen. Pudra lätt med kanel och smula över lite marsipan (vill du inte ha marsipan, sockra och ta en liten klick smör istället).
  3. Vik över en del av smördegen vid äppelrosornas nedre kant och rulla sedan ihop till en ros och sätt i en muffinsform.
  4. Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 40 minuter. Ta ut ur ugnen och pudra med florsocker. Servera gärna med en klick vaniljglass eller vaniljsås.
I samarbete med Kökets box
17 november 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept