Äppelrosor

Äppelrosor
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelrosor

Av: Köket.se

Från: Köket

6 ingredienser

1 h

Prova att göra dessa supermumsiga äppelrosor i vanliga muffinsformar.

Ingredienser

portioner äppelrosor
  • 2-3 röda äpplen
  • 0,5 citron, saften
  • 1 ark smördeg, tinad
  • ca 50 g marsipan (eller efter tycke och smak)
  • florsocker
  • malen kanel

Gör så här

  1. Dela äpplena i hälften, kärna ur och skiva äppelhalvorna tunt. Lägg skivorna i en liten skål med citronvatten och micra på full effekt i ca 2-3 minuter.
  2. Dela upp smördeg i långa, platta och smala remsor. Lägg de mjuka äppelhalvorna omlott längs med smördegen. Pudra lätt med kanel och smula över lite marsipan (vill du inte ha marsipan, sockra och ta en liten klick smör istället).
  3. Vik över en del av smördegen vid äppelrosornas nedre kant och rulla sedan ihop till en ros och sätt i en muffinsform.
  4. Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 40 minuter. Ta ut ur ugnen och pudra med florsocker. Servera gärna med en klick vaniljglass eller vaniljsås.