Vietnamesisk äppelros
Vietnamesisk äppelros
8 ingredienser
Söt och frasig munsbit med äpple och aprikosmarmelad inrullad som en ros i smördeg.
Ingredienser
- 0,5 grönt äpple
- 0,5 rött äpple
- 1 förp smördeg
- 2 limefrukter
- 1 dl vatten
- 4 msk aprikosmarmelad
Dekorering
- 2 tsk malen kanel
- 2 msk florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Hyvla äpplen tunt på mandolin.
- Pressa limejuice och riv skalet. Blanda med vatten och koka upp.
- Lägg ner äppelskivorna och låt sjuda i ca 30 sekunder. Ta upp och lägg på papper för att torka.
- Ta fram smördegen och skär av plattorna så att de blir ca 5-6 cm höga, längden är bra att behålla så mycket som möjligt av, ca 30 cm.
- Bred på aprikosmarmelad.
- Dela äpplena i hälften och lägg omlott på varandra högst upp på längden av smördegen och fyll på hela längden. Äpplena ska ligga så att de sticker upp ca 1-2 cm.
- Vik över smördegen så att äpplena täcks.
- Börja rulla från ena kanten till den andra och skär av när önskad rosstorlek har uppnåtts, ca 3 varv är lagom.
- Ställ i muffinsformar
- Grädda i ugnen ca 15 minuter. Rosorna ska få fin färg och smördegen ska se frasig ut.
- Blanda florsocker och kanel och sikta över med en sil.
- Njut dem nygräddade.