Söt och frasig munsbit med äpple och aprikosmarmelad inrullad som en ros i smördeg.
Ingredienser
0,5 grönt äpple
0,5 rött äpple
1 förp smördeg
2 limefrukter
1 dl vatten
4 msk aprikosmarmelad
Dekorering
2 tsk malen kanel
2 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Hyvla äpplen tunt på mandolin.
Pressa limejuice och riv skalet. Blanda med vatten och koka upp.
Lägg ner äppelskivorna och låt sjuda i ca 30 sekunder. Ta upp och lägg på papper för att torka.
Ta fram smördegen och skär av plattorna så att de blir ca 5-6 cm höga, längden är bra att behålla så mycket som möjligt av, ca 30 cm.
Bred på aprikosmarmelad.
Dela äpplena i hälften och lägg omlott på varandra högst upp på längden av smördegen och fyll på hela längden. Äpplena ska ligga så att de sticker upp ca 1-2 cm.
Vik över smördegen så att äpplena täcks.
Börja rulla från ena kanten till den andra och skär av när önskad rosstorlek har uppnåtts, ca 3 varv är lagom.
Ställ i muffinsformar
Grädda i ugnen ca 15 minuter. Rosorna ska få fin färg och smördegen ska se frasig ut.
Blanda florsocker och kanel och sikta över med en sil.