Äppelpajsrullar
Äppelpajsrullar
14 ingredienser
30 min
Vansinnigt goda äppelpajsrullar - smakerna av en äppelpaj i portionsformat, servera med glass för bästa resultat. Galet gott och enkelt!
Ingredienser
- 1 ägg
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl strösocker
- 8 skivor briochebröd (eller formfranska)
Fyllning
- 4 äpplen
- smör (till stekning)
- 0,5 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk vatten, kallt
Att rulla i
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk malen kanel
Till servering
- glass
Gör så här
- Skala och hacka äpplena i bitar. Stek dem i en stekpanna med smör och tillsätt farinsocker, vaniljsocker och kanel.
- Blanda majsstärkelse och vatten och häll ner det i stekpannan. Rör om tills det tjocknat och ställ stekpannan åt sidan.
- Blanda ägg, mjölk och strösocker i en skål.
- Kavla ut brödet så det blir ca 1⁄2 cm tunt och lägg en sträng fyllning längs en sida.
- Rulla ihop brödskivan ordentligt, doppa i äggsmeten och stek på medelhög värme runt om i smör tills brödet fått en gyllene yta.
- Rulla direkt i strösocker och kanel. Servera med glass och njut!