Äppelpajspannkaka


Foto: Tv4
Äppelpajspannkaka
18 ingredienser
40 min
En höstfavorit! Ps. Gör dubbel sats av äppelpajssmulet och använd som granola – otroligt gott!

Ingredienser
Äppelpajssmul
- 3 dl havregryn
- 0,5 dl BOB Äppelmos, refill
- 1 msk malen kanel
Pannkakor
- 2-3 äpplen (beroende på storlek)
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 2,5 dl mjölk
- 25 g smör
- smör, till stekning
Stekta äpplen
- 2 röda äpplen
- 1 msk smör
- 2 msk BOB Äppelmos, refill
Vaniljgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
Topping
- BOB Squeezy Aprikos
Gör så här
Äppelpajssmul
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn, äppelmos och kanel tills det blir små klumpar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen tills smulet fått fin färg, ca 15 minuter. Rör runt och smula sönder klumparna efter halva tiden så att crunchet får jämn färg.
Stekta äpplen
- Klyfta äpplena. Stek i smör i någon minut, tillsätt sedan äppelmoset. Vänd runt äpplena och låt moset karamellisera dem.
Vaniljgrädde
- Vispa grädde fluffig tillsammans med vaniljsocker.
Pannkakor
- Riv äpplena. Krama ur vätskan ordentligt.
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Vänd ner det rivna äpplet. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar. Stek pannkakorna på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Topping
- Ringla över BOB Squeezy aprikos för extra vackra pannkakor
TIPS!