Äppelkräm med biskvier

NYHET
Äppelkräm med biskvier
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Äppelkräm med biskvier

9 ingredienser

Ernst tar tillvara på säsongens äpplen och gör en himmelskt goda äppelkräm, eller äppelsoppa som han serverar tillsammans med hemgjorda biskvier och gräddmjölk.

Sommar med Ernst - alla recept
Sommar med Ernst 2025

Sommar med Ernst - alla recept

Här har vi samlat alla goda och inspirerande recept från tv-programmet Sommar med Ernst

Läs mer

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Äppelkräm

  • 10-12 äpplen, stora
  • vatten
  • 1 kanelstång
  • ca 1 dl strösocker (justera efter smak)
  • 1 krm salt
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten, kallt (till redning)
  • Extra socker till “toppen”
  • Gräddmjölk till servering

Gör så här

Biskvier

  1. Riv mandelmassan fint.
  2. Blanda mandelmassan med äggvitorna till en fast smet.
  3. Spritsa eller klicka ut små biskvier på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175°C varmluft eller 200°C över-/undervärme i 8-10 minuter tills de är gyllenbruna.
  5. Låt svalna på plåten.

Äppelkräm

  1. Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar.
  2. Lägg äpplena i en gryta och täck precis med vatten.
  3. Tillsätt kanelstången och koka upp.
  4. Blanda potatismjöl med 1 dl kallt vatten till en redning. Låt stå och svälla en stund.
  5. Sänk värmen och låt småkoka i ca 5 minuter eller tills äpplena lätt faller sönder.
  6. Tillsätt socker och salt. Rör om och smaka av.
  7. Vispa ner redningen i äppelsoppan.
  8. Sätt tillbaka grytan på spisen och värm under omrörning tills soppan får sitt första uppkok.
  9. Häll upp soppan i en serveringsskål eller individuella portionsskålar.
  10. Strö ett tunt lager socker över ytan för att förhindra skinnbildning (Ett tips från Ernsts svärmor!)