Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Snabbt äppelmos
1 kg äpple
2 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk malen kanel
0,5 citron, saften
1 krm salt
1 kg äpple
2 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk malen kanel
0,5 citron, saften
1 krm salt
Kaksmulor
10 digestivekex
1 tsk malen kardemumma
100 g smör, rumsvarmt
1 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
10 digestivekex
1 tsk malen kardemumma
100 g smör, rumsvarmt
1 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Vaniljsås
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Snabbt äppelmos
Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en skål med höga kanter och häll över sirapen.
Baka äpplena i mikron på 800 watt i 6 minuter. Ta ut skålen och rör om. Ställ tillbaka skålen och baka på 800 watt i ytterligare 8 minuter tills äpplena känns mjuka.
Mixa sedan försiktigt äpplena och tillsätt resten av ingredienser. Låt moset svalna.
Kaksmulor
Krossa digestivekexen till smulor i matberedare eller för hand.
Tillsätt övriga ingredienser till smulorna och knåda till en smulig deg. Strö på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda högt upp i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vaniljsås
Vispa grädden.
Vispa sedan äggulor och socker pösigt i en annan skål.
Vänd ihop grädde och äggulevisp och tillsätt vaniljsockret.
Servering
Varva smulor, äppelmos och vaniljsås i glasburk eller glas. Toppa med smulor.