Apelsinsallad med rödlök och oliver

1 röst
4
Apelsinsallad med rödlök och oliver
Foto: TV4

Gott, uppfriskande och C-vitaminrikt! Servera som tillbehör till kött eller fisk.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 stora apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 0,5 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara. Lägg apelsinskivorna i en skål.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Strö salt över och ställ åt sidan. Blanda samman apelsinsaften med olivolja, salt, peppar och mynta. Slå dressingen över apelsinerna.
  3. Skölj löken i iskallt vatten och torka av. Lägg på löken och strö över oliverna före servering.
13 mars 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept