Apelsinkokta persikor

Foto: Tv4
Apelsinkokta persikor
12 ingredienser
40 m
Apelsinkokta persikor med honungsflarn och vispad grädde får alla att le lite extra efter maten.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Apelsin- och honungsflarn
- 25 g smör
- 1 msk honung
- 2 msk strösocker
- 2,5 msk vetemjöl
- 0,5 tsk apelsinskal, rivet
Persikor
- 4 persikor (inlagda går bra)
- 2,5 msk campari
- 1 apelsin, rivet skal
- 2 dl apelsinsaft, pressad av 2 apelsiner
- 1,5 dl strösocker
Servering
- 2 dl grädde, vispad
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Apelsin- och honungsflarn
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och tillsätt honungen. Rör ner socker, mjöl och apelsinskal. Blanda till en smet. Låt stå ca 15 minuter.
- Klicka ut 12 stora kulor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.
Persikor
- Dela och kärna ur persikorna. Lägg dem i kokande vatten och koka i ca 30 sekunder. Dra sedan av skalet.
- Blanda campari, apelsinskal, apelsinsaft och socker i en kastrull. Lägg i persikorna och koka 1–2 minuter.
- Ta upp persikorna med en hålslev och koka ihop lagen till simmig konsistens, ca 10–15 minuter. Drygt 1 dl ska återstå. Sirapen stelnar när den står kallt men det går utmärkt att värma den igen strax före serveringen då den ska serveras ljummen.
Servering
- Servera persikorna med campari- och apelsinsirapen, flarn och vispad vaniljgrädde eller vaniljglass