Apelsinkokta persikor

Apelsinkokta persikor
Foto: Tv4

Apelsinkokta persikor

Av: Christina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 m

Apelsinkokta persikor med honungsflarn och vispad grädde får alla att le lite extra efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Apelsin- och honungsflarn

  • 25 g smör
  • 1 msk honung
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk apelsinskal, rivet

Persikor

  • 4 persikor (inlagda går bra)
  • 2,5 msk campari
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 dl apelsinsaft, pressad av 2 apelsiner
  • 1,5 dl strösocker

Servering

  • 2 dl grädde, vispad
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Apelsin- och honungsflarn

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt honungen. Rör ner socker, mjöl och apelsinskal. Blanda till en smet. Låt stå ca 15 minuter.
  3. Klicka ut 12 stora kulor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.

Persikor

  1. Dela och kärna ur persikorna. Lägg dem i kokande vatten och koka i ca 30 sekunder. Dra sedan av skalet.
  2. Blanda campari, apelsinskal, apelsinsaft och socker i en kastrull. Lägg i persikorna och koka 1–2 minuter.
  3. Ta upp persikorna med en hålslev och koka ihop lagen till simmig konsistens, ca 10–15 minuter. Drygt 1 dl ska återstå. Sirapen stelnar när den står kallt men det går utmärkt att värma den igen strax före serveringen då den ska serveras ljummen.

Servering

  1. Servera persikorna med campari- och apelsinsirapen, flarn och vispad vaniljgrädde eller vaniljglass