Apelsin- och timjankorvar med sting

Apelsin- och timjankorvar med sting
Foto: Fredrik Persson

Apelsin- och timjankorvar med sting

10 ingredienser

1 h + 12 h

Makalöst god fläskkorv som görs på fläskkarré och späck. Apelsin och timjan sätter fin smak.

Tips! Det går även bra att göra smeten som goda köttbullar.

Ingredienser

portioner20 - 30 mindre korvar
  • 800 g fläskkarré
  • 200 g späck
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 apelsin, rivet skal och saft från
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk salt
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 dl färsk timjan, finhackad
  • fårfjälster

Gör så här

  1. Skär kött och späck i bitar.
  2. Dela löken i mindre bitar, pressa vitlöken.
  3. Riv det yttersta av apelsinskalet och pressa apelsinen.
  4. Dela chilin och ta bort kärnhuset, finhacka.
  5. Blanda salt med rökt paprikapulver.
  6. Finmal kött och ister tillsammans med lök, vitlök och chili.
  7. Lägg i en stor bunke. Blanda samman färsen med kryddor, apelsinskal och saft samt hackad timjan. Blanda väl. Låt gärna färsen stå kallt en stund så att smakerna hinner utvecklas lite.
  8. Fyll i fjälster och snurra till lagom stora korvar. Häng på pinnar och låt torka gärna över natten i kylskåp.
  9. Stek i panna och servera med julens goda senap och grönsaker