Apelsin- och chokladfromage

Foto: TV4
Apelsin- och chokladfromage
Ingredienser
- 3 apelsiner
- 100 g mörk blockchoklad, hackad
- 6 gelatinblad
- 2 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
Garnering:
- 1 apelsin, skivad
- 25 g blockchoklad, riven
Gör så här
- Skala apelsinerna,skiva och dela i mindre bitar. Lägg gelatinet i lite vatten 5 min.
- Vispa gulor, socker och vanilj en kort stund. Vänd ned apelsiner och chokladhack.
- Vispa grädde och äggvitor hårt var för sig. Krama upp gelatinet och smält det på låg värme. Låt svalna och rör sen ner det i äggvitorna.
- Vänd ned grädde och äggvitor i smeten. Slå den i en vattensköljd form. Ställ kallt minst 3 tim.
- Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp fromagen på fat. Ställ genast i kylen så ytan stelnar. Garnera.