Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Apelsin- och chokladfromage
Foto: TV4
Apelsin- och chokladfromage
Betyg: 1 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Köket.se
9
ingredienser
Kan förberedas.
Fest
Ingredienser
portioner
3 apelsiner
100 g mörk blockchoklad, hackad
6 gelatinblad
2 ägg
0,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
1 apelsin, skivad
25 g blockchoklad, riven
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala apelsinerna,skiva och dela i mindre bitar. Lägg gelatinet i lite vatten 5 min.
Vispa gulor, socker och vanilj en kort stund. Vänd ned apelsiner och chokladhack.
Vispa grädde och äggvitor hårt var för sig. Krama upp gelatinet och smält det på låg värme. Låt svalna och rör sen ner det i äggvitorna.
Vänd ned grädde och äggvitor i smeten. Slå den i en vattensköljd form. Ställ kallt minst 3 tim.
Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp fromagen på fat. Ställ genast i kylen så ytan stelnar. Garnera.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut