Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul

Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul

3

3 steg att laga

4 ingredienser

15 m

En ljuvlig dessert full av julens smaker. Dessutom går den riktigt snabbt att trolla fram!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl glögg (utan alkohol, den kokar ändå bort)
  • 4 apelsiner
  • 0,5 l vaniljglass
  • 8 pepparkakor

Gör så här

  1. Koka glöggen tills bara 0,5 dl-1 dl återstår, låt svalna något.
  2. Filea apelsinerna. Lägg apelsinerna i 4 serveringsglas eller skålar.
  3. Lägg på glass, häll på lite glöggsirap och smula över pepparkakor.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer