Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul

Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Apelsin med vaniljglass, glöggsirap och pepparkakssmul

3

4 ingredienser

15 m

En ljuvlig dessert full av julens smaker. Dessutom går den riktigt snabbt att trolla fram!

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl glögg (utan alkohol, den kokar ändå bort)
  • 4 apelsiner
  • 0,5 l vaniljglass
  • 8 pepparkakor

Gör så här

  1. Koka glöggen tills bara 0,5 dl-1 dl återstår, låt svalna något.
  2. Filea apelsinerna. Lägg apelsinerna i 4 serveringsglas eller skålar.
  3. Lägg på glass, häll på lite glöggsirap och smula över pepparkakor.
TIPS!
läs mer
Mischas bästa vintips till lax 2

Mischas vintips till lax

Mischa ger sina bästa vintips till rimmad, gravad och kokt lax

Läs mer