Salzburger nockerl

Foto: TV4
Salzburger nockerl
8 ingredienser
Österrikisk sufflé som serverad med färska bär och vaniljsås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 7 äggvitor
- 2 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk vetemjöl
- 0,5 citron
- färska bär
- vaniljsås
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader, vispa äggvitorna hårt och tillsätt efterhand sockret. Vispa tills smeten är så fast att man kan vända bunken upp och ner.
- Vispa snabbt ned äggulorna, citronskalet och vaniljsockret utan att vispa för hårt. Vänd försiktigt ned mjölet.
- Smörj en suffléform eller ugnsäker form och mjöla insidan med florsocker.
- Lägg färska bär i botten. Klicka tre stora klickar av marängsmeten i formen ovanpå fyllningen så att det liknar små berg.
- Grädda i ugn i 10 minuter tills den är gyllenbrun på toppen.
- Pudra över florsocker och servera genast med vaniljsås.