• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Annas kalasbakelse med färska blåbär och hallon

Annas kalasbakelse med färska blåbär och hallon
Foto: TV4

Annas kalasbakelse med färska blåbär och hallon

4 steg att laga

11 ingredienser

40 m

Tårtan som gör sig bättre som en bakelse. Maräng, grädde, blåbär och hallon i bakelseform kan knappast bli bättre!

Dryck: Kaffe och Calvet Réserve Du citron, 2012

Ingredienser

4 portioner

Botten

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

maräng

  • 1 äggvita
  • 0,9 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 1 dl grädde, lättvispad
  • 200 g färska blåbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ungen på 190 grader.
  2. Botten
    Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna under fortsatt omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt växelvis med mjölken. Bred ut i botten på fyra smörade efterrättsformar.
  3. Maräng
    Vispa äggvitan till ett hårt skum, rör sedan ner sockret och vaniljsockret. Klicka över smeten i formarna.
  4. Grädda i ca 17 minuter. Låt svalna helt och toppa sedan med lättvispad grädde och färska bär.