Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Skaldjurslasagne

0

15 ingredienser

1h

Receptet räcker till 6 portioner skaldjurslasagne med räkor och sojagrädde.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

portioner6
  • 6 tomater, hackade (alternativt en burk körsbärstomater)
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 cm röd chilifrukt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl räkor, pillade
  • 1 förp musslor
  • 1 dl kräftstjärt
  • 1 zucchini, hyvlad på längden
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 förp sojagrädde
  • salt
  • peppar
  • ev någon mjölkfri ost

Gör så här

  1. Blanda tomaterna, rödlökarna, rödchilin, tomatpurén, persiljan och olivoljan till lasagnens sås, fräs i en panna i olja.
  2. Vänd sedan ner i pannan de pillade räkorna, musslorna och kräftstjärtarna.
  3. Zucchini, som är hyvlad på längden, och färsk spenaten blir lasagnens plattor
  4. Sojagrädden och den mjölkfria osten blandas ihop och blir ostsåsen.
  5. Varva skaldjurssåsen, plattor och ostsås.
  6. Avsluta med lite ostsås på toppen och grädda cirka 30 minuter i 175C.