Annas örtagårdsvåfflor

Annas örtagårdsvåfflor
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Annas örtagårdsvåfflor

0

7 ingredienser

50 min

Annas örtagårdsvåfflor räcker till cirka 5 personer.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

portioner5
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl havredryck
  • 0,5 krm salt
  • 1 ägg, separera gulan från vitan
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl färska örter, hackade

Gör så här

  1. Blanda mjölet med saltet i en bunke.
  2. Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Tag ägget och separera gulan från vitan.
  4. Vispa samman gulan med rapsolja och håll ned i smeten.
  5. Låt stå och dra cirka 10 – 20 minuter.
  6. Blanda ned örterna i smeten.
  7. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
  8. Smörj våffeljärnet med rapsolja.
  9. Grädda våfflorna tills de är genomstekta och frasiga.
  10. Servera med lax, hackad rödlök, en klick sojayoghurt smaksatt med pepparrot.