Örtagårdssås -sauce verte

Anna och Fanny Bergenström
Anna och Fanny Bergenström

Örtagårdssås -sauce verte

52

3 steg att laga

11 ingredienser

En bra sås till skaldjur och fiskpaté men också till varma grönsaker, kokt

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g fryst spenat, hackad
  • 3 dl gräddfil (eller tjock grekisk yoghurt)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl dill, fint hackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 0,5 tsk salt (eller italiensk salladskrydda)
  • 2 tsk senap
  • 0,5 tsk torkad smulad dragon
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk mild ljus vinäger
  • vitpeppar, nymald (eller svartpeppar)

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av väl i en sil.
  2. Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar.
  3. Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer