Örtagårdssås -sauce verte
Örtagårdssås -sauce verte
11 ingredienser
En bra sås till skaldjur och fiskpaté men också till varma grönsaker, kokt
Ingredienser
- 200 g fryst spenat, hackad
- 3 dl gräddfil (eller tjock grekisk yoghurt)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl dill, fint hackad
- 0,5 dl gräslök, finskuren
- 0,5 tsk salt (eller italiensk salladskrydda)
- 2 tsk senap
- 0,5 tsk torkad smulad dragon
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk mild ljus vinäger
- vitpeppar, nymald (eller svartpeppar)
Gör så här
- Låt spenaten rinna av väl i en sil.
- Blanda spenaten med gräddfil eller yoghurt, majonnäs, dill, gräslök, salt eller italiensk salladskrydda, senap, dragon, pressad vitlök, eventuellt vinäger samt nymald vit- eller svartpeppar.
- Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.