Midsommarens sillsallad

Midsommarens sillsallad
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Midsommarens sillsallad

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Mat i blomstertid

9 ingredienser

En sommarvariant av julens populära sillsallad. /Anna & Ulrika

Recept ur boken Mat i blomstertid

.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 8-10 rödbetor
  • 4 färskpotatisar, kalla, kokta
  • 1 rödlök
  • 1 grönt äpple
  • 6 matjessillfiléer
  • 0,5 dl kapris
  • 2-3 dl gräddfil
  • färsk pepparrot, riven
  • salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten i cirka 20 minuter beroende på storlek.
  2. Häll av vattnet och låt dem svalna.
  3. Skiva rödbetor, potatis, lök, äpple och sill och lägg upp det snyggt om vartannat på ett fat.
  4. Strö över kapris.
  5. Servera med gräddfil smaksatt med färskriven pepparrot och lite salt.