Skaldjursdopp i örtolja

Skaldjursdopp i örtolja
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Skaldjursdopp i örtolja

0

9 steg att laga

15 ingredienser

20 min

God örtdipp till skaldjuren.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

  • 0,5 kg färska räkor
  • 10 pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Örtolja

  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk salvia
  • 5 msk persilja, finhackad
  • limefrukt, saft och skalet
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.
  2. Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.
  5. Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.
  6. Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.
  7. Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.
  8. Kan även användas till en lättare förrätt.
  9. Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer