Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Skaldjursdopp i örtolja
Foto: TV4
Skaldjursdopp i örtolja
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Anna Skipper
Från:
Du är vad du äter
15
ingredienser
20 min
God örtdipp till skaldjuren.
Snabbt
Ingredienser
Håll skärmen tänd
0,5 kg färska räkor
10 pilgrimsmusslor
olivolja
salt
peppar
Örtolja
1 msk färsk rosmarin
2 msk färsk timjan
2 msk salvia
5 msk persilja, finhackad
limefrukt, saft och skalet
salt
peppar
1 dl olivolja
1 tsk honung
1 klyfta vitlök
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Håll skärmen tänd
Öppna matlagningsläget
Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.
Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.
Salta och peppra.
Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.
Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.
Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.
Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.
Kan även användas till en lättare förrätt.
Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut