Anna Skippers mannagrynsgröt

Anna Skippers mannagrynsgröt
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Anna Skippers mannagrynsgröt

41

5 steg att laga

5 ingredienser

20 min

Mannagrynsgröt är ”hjärnmat” – bra för hjärnans koncentrations- och tankeförmåga. Kanel är stimulerande, värmande, motverkar förkylningströtthet och stabiliserar även blodsockret. /Anna Skipper

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 6 dl gammaldags mjölk (ekologisk)
  • 1 dl mannagryn
  • 2 msk linfrön, krossade
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk smör, smält

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölk och salt och låt koka upp.
  2. Vispa i mannagrynen och linfrön.
  3. Skruva ned värmen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
  4. Servera med mjölk.
  5. Pudra gärna gröten med kanel och servera gärna med färska bär.