Västerbottensrullar med löjrom

Anna_förrätt
Foto: TV4

Västerbottensrullar med löjrom

Av: Anna - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Västerbottenost och potatis i filodegsrullar som serveras tillsammans med löjrom.

Vintips från Anna
Sankt Anna Riesling 2011
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 12 filodegsark (12x12 cm)
  • olivolja
  • 2 potatisar, kokta
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • vitpeppar
  • löjrom
  • crème fraîche
  • rödlök
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv den kokta potatisen grovt och blanda den med osten, äggulan, salt och vitpeppar.
  3. Skär ut 12 st ark ur filodegen (12*12cm) pensla olivolja på varje ark och på båda sidorna.
  4. Fördela sedan oströran på dem 12 arken genom att klicka ut 12 stycken lika stora klickar med en sked.
  5. Sedan rullar du ihop arken till rullar och se till att dem blir täta. Olivoljan kan användas som extra lim och kanterna inte fäster.
  6. Grädda i mitten på ugnen i ca 6 minuter tills rullarna fått en gyllenbrun färg. Servera sedan med crème fraiche, löjrom och rödlök.