Ankbröst med västerbottenostkrokett

Ankbröst med västerbottenostkrokett
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018Magnus Persson KK
Anna Broms Kockarnas kamp 2018Magnus Persson KK

Ankbröst med västerbottenostkrokett

5

15 ingredienser

30 m + tid i kylen

Rökt och torkat ankbröst med västerbottensostkrokett, picklad kålrabbi och vattenkrasse blir en ljuvlig kombination.

Ingredienser

portioner4

Kroketter av västerbottensost

  • 60 g smör, normalsaltat
  • 60 g vetemjöl
  • 5 dl grädde
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • salt
  • ägg (till panering)
  • vetemjöl (till panering)
  • pankoströbröd (till panering)
  • olja (till fritering)

Picklad kålrabbi

  • 50 g kålrabbi
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 20 g ankbröst, rökt och torkat
  • 30 g vattenkrasse, skotten

Gör så här

  1. Kroketter av västerbottensost
    Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och tillsätt grädden.
  2. Låt koka upp under omrörning, koka i en minut.
  3. Ta bort kastrullen ifrån värmen och vänd i osten. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. När ostmassan svalnat så rulla den till små bollar och dubbelpanera dem.
  5. Fritera dem sedan vid servering i 180 grader varm olja.
  6. Picklad kålrabbi
    Skala och skiva kålrabbin lövtunt.
  7. Koka ihop ättika, socker och vattnet. Lägg i kålrabbin och ställ i kyl.
  8. Servering
    Riv ankbröstet över kroketterna vid servering.
  9. Toppa med picklad kålrabbi och vattenkrasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer