Ankbröst med västerbottenostkrokett

Ankbröst med västerbottenostkrokett
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Magnus Persson KK

Ankbröst med västerbottenostkrokett

Av: Anna Broms, Magnus Persson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

30 m + tid i kylen

Rökt och torkat ankbröst med västerbottensostkrokett, picklad kålrabbi och vattenkrasse blir en ljuvlig kombination.

Ingredienser

portioner

Kroketter av västerbottensost

  • 60 g smör, normalsaltat
  • 60 g vetemjöl
  • 5 dl grädde
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • salt
  • ägg (till panering)
  • vetemjöl (till panering)
  • pankoströbröd (till panering)
  • olja (till fritering)

Picklad kålrabbi

  • 50 g kålrabbi
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 20 g ankbröst, rökt och torkat
  • 30 g vattenkrasse, skotten

Gör så här

Kroketter av västerbottensost

  1. Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och tillsätt grädden.
  2. Låt koka upp under omrörning, koka i en minut.
  3. Ta bort kastrullen ifrån värmen och vänd i osten. Smaka av med salt och ställ i kylen.
  4. När ostmassan svalnat så rulla den till små bollar och dubbelpanera dem.
  5. Fritera dem sedan vid servering i 180 grader varm olja.

Picklad kålrabbi

  1. Skala och skiva kålrabbin lövtunt.
  2. Koka ihop ättika, socker och vattnet. Lägg i kålrabbin och ställ i kyl.

Servering

  1. Riv ankbröstet över kroketterna vid servering.
  2. Toppa med picklad kålrabbi och vattenkrasse.