Havskräftor med lime och parmesanbröd

0 röster
4

Pappas havskräftor - arv med en twist.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 havskräfta, kokta
  • 3 fina doftande limefrukter, delade i fyra klyftor
  • 1 rulle köpt smördeg som kavlas ut
  • 1 bit parmesanost, riven med potatisskalare
  • ev majonnäs
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kalka ut smördegen efter bästa förmåga.
  2. Använd en potatisskalare och fördela parmesanost över halva degen.
  3. Vik ihop degen och tryck ihop den ordentligt. Skär ut långa remsor, 8 stycken, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ungen på 225 grader till de är gyllenbruna.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Lägg upp 3 havskräftor på varje tallrik, tillsammans med tre limeklyftor, två parmesanbröd och ev en klick majonnäs.

Laddar fler recept...