Ängasoppa med korv

koket.se
Ängasoppa med korv
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Ängasoppa med korv

17 ingredienser

En len och gräddig soppa med späda grönsaker och ett tillskott av korv för extra matighet.

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

  • 4 tjock grillkorv
  • smör, till stekning
  • 2 potatisar
  • 1 morot (stor)
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 0,25 blomkål, i små buketter
  • 7-8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten, kallt
  • färsk bladpersilja, till servering
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • cayennepeppar, en nypa

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, morot och palsternacka i tärningar, ca 1-2 cm stora.
  2. Skala och finhacka löken. Skär korven i grova bitar. ned korven grovt i bitar.
  3. Hetta upp en kastrull med smör eller olja och fräs löken först någon minut. Ha sedan i grönsakerna och korven utan att de tar färg. Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka 6-7 minuter.
  4. Plocka blomkålen till mindre buketter och lägg ner i koket, låt koka 2-3 minuter.
  5. Tillsätt vispgrädden och låt soppan småputtra ett par minuter.
  6. Vänd i sockerärtorna.
  7. Blanda samman vatten och majsstärkelse och red av soppan till önskad konsistens.
  8. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lite cayennepeppar.