Ångade rice rolls med char siu fläsk
Ångade rice rolls med char siu fläsk
17 ingredienser
30 m
Ångade rullar av rispapper fyllda med fläsk kan bli en riktigt god rätt att servera både till vardag och fest.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 200 g fläskkarré
- olja
- 2 msk japansk soja
- 0,5 msk färsk ingefära, riven
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 msk vatten
- 1 msk strösocker
- 8 rispapper
Chilisås
- 2 dl neutral rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 0,5 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2 stjärnanis
- 3 msk chilifrukt, torkad (koreansk gochugaru)
- 0,5 msk chiliflakes
- 2 tsk sichuanpeppar, mortlad
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Hacka köttet fint med en stor kniv och stek knaprigt i olja i en panna.
- Tillsätt soja, ingefära, vitlök, vatten och socker. Fräs runt snabbt och drag sedan av värmen.
- Doppa rispapper i ljummet vatten så de blir lite mjuka och rulla sedan ihop till en rulle fylld med fläsket.
- Ånga rullarna på oljat bakplåtspapper i en bambuångare, ångugn eller i ett durkslag.
- Servera med chilisås på toppen.
Chilisås
- Värm olja tillsammans med lök, vitlök och stjärnanis på svag värme.
- Sila den heta oljan över chilin i en rostfri skål. Blanda med sichuanpeppar och salt. Förvara i kylen.