Ångade rice rolls med char siu fläsk

POPULÄRT
koket.se
ångade rice rolls med char siu
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ångade rice rolls med char siu fläsk

17 ingredienser

30 m

Ångade rullar av rispapper fyllda med fläsk kan bli en riktigt god rätt att servera både till vardag och fest.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner rullar
  • 200 g fläskkarré
  • olja
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 8 rispapper

Chilisås

  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 stjärnanis
  • 3 msk chilifrukt, torkad (koreansk gochugaru)
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 2 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka köttet fint med en stor kniv och stek knaprigt i olja i en panna.
  2. Tillsätt soja, ingefära, vitlök, vatten och socker. Fräs runt snabbt och drag sedan av värmen.
  3. Doppa rispapper i ljummet vatten så de blir lite mjuka och rulla sedan ihop till en rulle fylld med fläsket.
  4. Ånga rullarna på oljat bakplåtspapper i en bambuångare, ångugn eller i ett durkslag.
  5. Servera med chilisås på toppen.

Chilisås

  1. Värm olja tillsammans med lök, vitlök och stjärnanis på svag värme.
  2. Sila den heta oljan över chilin i en rostfri skål. Blanda med sichuanpeppar och salt. Förvara i kylen.