Ångade rice rolls med char siu fläsk

POPULÄRT
ångade rice rolls med char siu
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ångade rice rolls med char siu fläsk

17 ingredienser

30 m

Ångade rullar av rispapper fyllda med fläsk kan bli en riktigt god rätt att servera både till vardag och fest.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

rullar
  • 200 g fläskkarré
  • olja
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • 8 rispapper

Chilisås

  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 stjärnanis
  • 3 msk chilifrukt, torkad (koreansk gochugaru)
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 2 tsk sichuanpeppar, mortlad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka köttet fint med en stor kniv och stek knaprigt i olja i en panna.
  2. Tillsätt soja, ingefära, vitlök, vatten och socker. Fräs runt snabbt och drag sedan av värmen.
  3. Doppa rispapper i ljummet vatten så de blir lite mjuka och rulla sedan ihop till en rulle fylld med fläsket.
  4. Ånga rullarna på oljat bakplåtspapper i en bambuångare, ångugn eller i ett durkslag.
  5. Servera med chilisås på toppen.

Chilisås

  1. Värm olja tillsammans med lök, vitlök och stjärnanis på svag värme.
  2. Sila den heta oljan över chilin i en rostfri skål. Blanda med sichuanpeppar och salt. Förvara i kylen.