• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Mamsingens kycklinglasagne

88 röster

Du behöver

  • 1 grillad kyckling, urbenad, i små bitar
  • 0,5 zucchini, hackad
  • 1 paprika, i valfri färg, hackad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 100 g färsk spenat, hackad
  • smör
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk kycklingfond
  • timjan
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 10 färska lasagneplattor
  • béchamelsås
  • 2 dl lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Stek squash, paprika, svamp, lök, vitlök och spenat i smör i ett par snabba minuter.
  2. Tillsätt kyckling, crème fraiche och fond, rör om lite igen.
  3. Krydda glatt med timjan, salt och peppar.
  4. Börja bygg lasagnen med pastaplattor, bechamelsås och kycklingröra.
  5. På det översta lagret plattor häller du lite sås och strör ost över.
  6. Gratinera i 225 grader i 20–30 minuter. Tiden beror på vilka lasagneplattor du använder så läs noga på förpackningen.
26 januari 2010