Indisk smörkyckling

49 röster

Du behöver

  • 1 färdiggrillad kyckling, i delar
  • 1 citron, saften av
  • 3 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 klyfta vitlök, finhackade
  • 3 urkärnade röda chilifrukt, snittade på hälften
  • 2 rejäla bitar ingefära, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 5 dl yoghurt (fetaste sorten, typ grekisk eller turkisk)
  • salt
  • färsk koriander, gärna

Gör så här

  1. Gnid in kycklingdelarna i citronsaften och låt dem vila lite. Hetta upp smör i en stor gryta, i med lök, vitlök, chili och ingefära. Rör! I med kryddorna. Rör! Och njut av doften! Passerade tomater, vatten och yoghurt i, koka, smaka av, krydda, smaka av. Puttra i en kvart, sedan i med kycklingen och låt allt bli riktigt, riktigt varmt. Klipp över korianderbladen och avnjut med ris.
12 september 2011