Bästa kycklingfrikassén

1 röst
20 min
4

Älskar du dillkött? Tycker du att det tar för lång tid? Grattis! Här är lösningen. Lika gott som dillkött, fast på 20 minuter blankt! /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer, i munsbitar
  • 3 morötter, skalade och hackade
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 kruka dill, hackad
  • 3 msk ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
  • 5 msk maizena
  • 2 tsk socker
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, efter smak

Till servering

  • 4 port potatis
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans först i ca 10 minuter.
  2. Sedan i med resten, allt utom dillen. Smaka av passionerat. Ättika är känsliga grejer och kan lätt bli för mycket. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Sedan i med dillen. Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj.
14 juni 2010
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...