Bästa kycklingfrikassén

4 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer, i munsbitar
  • 3 morötter, skalade och hackade
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 kruka dill, hackad
  • 3 msk ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
  • 5 msk majsstärkelse
  • 2 tsk strösocker
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till servering

  • 4 port potatis

Gör så här

  1. Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans först i ca 10 minuter.
  2. Sedan i med resten, allt utom dillen. Smaka av passionerat. Ättika är känsliga grejer och kan lätt bli för mycket. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Sedan i med dillen. Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj.
14 juni 2010