Bästa kycklingfrikassén

1 röst
20 min
4

Älskar du dillkött? Tycker du att det tar för lång tid? Grattis! Här är lösningen. Lika gott som dillkött, fast på 20 minuter blankt! /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé, i munsbitar
  • 3 st morötter, skalade, hackade i småbitar
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 nävar hackad dill
  • 3 msk ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
  • 5 msk maizenaredning
  • 2 tsk socker
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Till servering

  • potatis

Gör så här

  1. Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans först i ca 10 minuter.
  2. Sedan i med resten, allt utom dillen.
  3. Smaka av passionerat. Ättika är känsliga grejer och kan lätt bli för mycket.
  4. Låt koka i ca 10 minuter.
  5. Sedan i med dillen.
  6. Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj.
14 juni 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept