Bästa kycklingfrikassén

Bästa kycklingfrikassén
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Bästa kycklingfrikassén

12 ingredienser

20 min

Älskar du dillkött? Tycker du att det tar för lång tid? Grattis! Här är lösningen. Lika gott som dillkött, fast på 20 minuter blankt! /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer, i munsbitar
  • 3 morötter, skalade och hackade
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 kruka dill, hackad
  • 3 msk ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
  • 5 msk majsstärkelse
  • 2 tsk strösocker
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Till servering

  • 4 port potatis

Gör så här

  1. Låt morötterna och buljongen koka lite tillsammans först i ca 10 minuter.
  2. Sedan i med resten, allt utom dillen. Smaka av passionerat. Ättika är känsliga grejer och kan lätt bli för mycket. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Sedan i med dillen. Ät tillsammans med kokt potatis. Oj, oj.