Skrynkliga potatisar med mojosås

Skrynkliga potatisar med mojosås
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Skrynkliga potatisar med mojosås

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

11 ingredienser

Ugnsbakade små potatisar med kryddig god mojosås.

Ingredienser

portioner
  • 18 små potatisar, med skal
  • 1 msk olivolja
  • rejält med salt

Mojosås:

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 msk vatten, varmt
  • salt
  • strösocker

Gör så här

  1. Ner med potatisarna i en ugnsfast form. På med olja
  2. och salt och gnid in potatisarna med både oljan och
  3. kryddorna.
  4. In i ugnen med potatisarna i 200°.
  5. Låt dem ligga där inne ett bra tag, i minst 30 minuter,
  6. tills de är skrynkliga och fi na och gyllene. De kan ligga i 1 timme också faktiskt. Men skaka dem hur som helst lite då och då.
  7. Under tiden mixar du mojosåsen. Börja med vitlöken och kryddorna. I med olja, vinäger och vatten och mixa igen.
  8. Smaka av med salt och lite socker och så en sista liten mix.