Kokta grönsaker med rökt skinka och bechamelsås

Kokta grönsaker med rökt skinka och bechamelsås
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kokta grönsaker med rökt skinka och bechamelsås

11 ingredienser

Jag häver i ett par nävar paremsan i bechamelen också, då blir detta totalt underbart./Emma Hamberg

Ingredienser

  • tjocka goda skivor rökt skinka
  • 1 blomkål
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 6 potatisar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 rejäla nävar riven parmesan
  • muskot
  • salt, svartpeppar och socker

Gör så här

  1. Låt grönsakerna puttra i saltat vatten medan du fixar såsen
  2. Smälter fettet i kastrullen, rör ner mjölet. Och mjölken, pö om pö.
  3. Rör, rör, rör. Smaka av. När den är slät och smakar ljuvligt häller du i osten.