Laxpuddingen som alltid funkar

Laxpudding
Foto: Husmorsorna

Du behöver

  • 10 st kokta, skalade och skivade potatisar
  • 1 dl hackad dill
  • nymalen vitpeppar
  • 400 g gravad eller rimmad skivad lax
  • 1 st gul lök i tunna skivor
  • 4 dl mjölk eller grädde
  • 4 st ägg
  • 200 g skirat smör att klicka över puddingen

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager skivad potatis i botten på formen. Strö över dill och peppra.
  2. Varva lax, lök, potatis och dill och peppra mellan varven. Avsluta med ett lager potatis.
  3. Vispa mjölk eller grädde med äggen och häll det över laxpuddingen. Klicka lite smör på toppen och grädda i 225° i 30 minuter.
  4. Täck med folie när potatisen fått färg. Laxpuddingen är klar när äggstanningen har stelnat. Servera med det skirade smöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept