Laxpuddingen som alltid funkar

Laxpudding
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Laxpuddingen som alltid funkar

8 ingredienser

Den här puddingen är mera salt än söt. Dessutom är den ett av de bästa sätten för mig att få min tonåring att äta fisk. Han slukar sin laxpudding med skirat smör, fortare än kvickt.

Ingredienser

  • 10 kokta, potatis, skalade och skivade
  • 1 dl dill, hackad
  • vitpeppar, nymalen
  • 400 g gravad (eller rimmad skivad lax)
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 4 dl mjölk (eller grädde)
  • 4 ägg
  • 200 g smör, skirat, att klicka över puddingen

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager skivad potatis i botten på formen. Strö över dill och peppra.
  2. Varva lax, lök, potatis och dill och peppra mellan varven. Avsluta med ett lager potatis.
  3. Vispa mjölk eller grädde med äggen och häll det över laxpuddingen. Klicka lite smör på toppen och grädda i 225° i 30 minuter.
  4. Täck med folie när potatisen fått färg. Laxpuddingen är klar när äggstanningen har stelnat. Servera med det skirade smöret.