Tomatsoppa med chèvrekräm

Tomatsoppa med chèvrekräm
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Tomatsoppa med chèvrekräm

10 ingredienser

Tomatsoppornas tomatsoppa skulle man kunna säga. Denna soppa är den bästa. Emma fick den tillagad åt sig på ett litet hotell i Mariefred, ja, och sedan dess har hon tillagat denna soppa i tid och otid, ja även i mellantid faktiskt!

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

Soppa

  • 0,5 gul lök, hackad
  • 2 dl krossade tomater
  • ca 1 msk smör
  • kycklingbuljong, du späder helt enkelt med buljongen) (eller grönsaksbuljong)
  • 4-5 cm färsk ingefära
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker

Chèvrekräm

  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 skiva chèvreost

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret tills den blir mjuk och medgörlig.
  2. Häll sedan ner allt som har med själva soppan att göra, smaka av och koka lite till.
  3. Och sen mixa! Bara fram med stavmixern och kör på.
  4. Smaka av, kanske späda med lite buljong om den känns för tjock?
  5. Mosa ihop crème fraichen med chèvreskivan snabbt och lätt.
  6. Servera denna enkla, läckra soppa med krämen on top.