Limepannacotta med hallonsås

Limepannacotta med hallonsås
Foto: TV4

Limepannacotta med hallonsås

Av: Anette - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

15 min + 2 timmar i kylen

Fräsch limepannacotta toppad med hallonsås.

Vintips från Anette
Charles de Fère Jean-Louise, nr 7425, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 limefrukt
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Tvätta limen och riv skalet av den (bara det yttersta gröna).
  2. Pressa ur saften.
  3. Lägg de rivna limeskalet i en kastrull.
  4. Häll på grädden, strösocker och vaniljsocker. Låt koka upp.
  5. Lägg under tiden gelatinbladen i blöt.
  6. Ta av kastrullen från plattan.
  7. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem så att de smälter och det blir en jämn blandning.
  8. Vispa ner limesaften.
  9. Häll upp i portionsglas.
  10. Låt stå i kylen i minst 2 timmar och stelna.
  11. Lägg hallon i en kastrull och värm dem på svag värme, pudra över florsocker och rör om tills de smälter, låt de svalna.
  12. Slå hallonsåsen över pannacottan, garnera med citronmeliss.