Kokt fisk med äggsås

Kokt fisk med äggsås
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Kokt fisk med äggsås

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

20 ingredienser

25 min

Det här kan jag längta efter - kokt fisk med äggsås är en riktig husmansklassiker. /Anette Rosvall

Se fler recept från

Husmorsorna

Ingredienser

portioner3 - 4

Fisk

  • 500 g hokifilé
  • vatten
  • salt
  • 2 msk rödvinsvinäger

Äggsås

  • 1,5 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl fiskbuljong
  • 3 msk grädde
  • 4 ägg, kokta och finhackade
  • salt
  • örtsalt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • persilja

Morotssallad

  • 4 morötter, skalade, grovt hackade
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 msk olivolja
  • örtsalt
  • sambal oelek

Tillbehör

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Fisken låter du sjuda i vatten och rödvinsvinäger, det blir härlig stuns i fisken då!
  2. Såsen gör som så att du smälter smöret och rör ner mjölet. I med buljongen, om den är varm, tar du lite i taget och sipar glatt bort klumpar däremellan. När den är len börjar du krydda. Smaka av, åh, den ska vara sötsalt och len. Sen på med grädden. Sist persilja och ägg!
  3. Njut detta med kokt potatis och morotssallad.