Weises fiskupplevelse

2 röster
30 min
4

Paprika och purjolök i ett hav av lax och curry. Serveras med vitlöksbrod. /Andreas Weise

Vintips från Andreas
Nugan Estate Third Generation Chardonnay 89645

Andreas bjöd även på

Chèvretoast med honung


Hemlagad vaniljglass



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg laxfilé, färsk
  • 400 g torskfilé, färsk
  • Cayennepeppar, efter smak
  • Curry, efter smak
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 2 msk purjolök
  • 1,5 l vatten
  • 3 buljongtärningar
  • vitlök
  • 4 dl crème fraiche

Till servering

  • rucolablad
  • vitlöksbröd

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna och stek tillsammans med löken i lite olivolja.
  2. Häll på vatten, buljongtärningar och lägg i kryddorna grytan.
  3. Låt koka upp och rör ner crème fraiche.
  4. Skär fisken i kuber, lägg i soppan och låt sjuda i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
  5. Garnera med rucola och servera med vitlöksbröd.
14 juni 2011

Laddar fler recept