Halstrad hälleflundra

Halstrad hälleflundra
Foto: Ps matsal
André Wessman
André Wessman

Halstrad hälleflundra

20 ingredienser

Halstrad hälleflundra med italiensk grönsaksvinaigrette.

Ingredienser

portioner
  • 720 g hälleflundra
  • 1 msk färsk timjan
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 6 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g haricots verts
  • 4 sticklökar
  • 0,5 zucchini, grön
  • 100 g Taggiascaoliver, urkärnade
  • 1 citron, saft
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 plommontomater
  • 0,5 kapris
  • 1 spansk peppar (röd)
  • 1 msk smör
  • 2 dl olivolja

Gör så här

  1. Krydda hällefilén och dela den i 4 st lika stora bitar.
  2. Bryn den i het panna med timjan och vitlök.
  3. Stek färdig i ugn 130 grader i 10-15 minuter strax före servering.
  4. Hacka vitlöken och fräs i lite olivolja. Tillsätt vatten och fiskfond.
  5. Kärna ut paprikan och tärna den i centimeterstora bitar.
  6. Finhacka spanska pepparn.
  7. Skär haricots verts och sticklöken i små bitar.
  8. Tärna zucchinin i 0,5 cm tärningar.
  9. Skålla och kärna ur tomaterna och skär dem i fina tärningar.
  10. Koka haricots vertes i buljongen. Tillsätt sedan paprika och zucchinin sist tomater och salladslök, kapris, citron samt oliverna.
  11. Salta och peppra. Vispa i smör och olivolja.
  12. Lägg upp den ugnsbakade fisken i en djup tallrik och skeda över den ljumna grönsaksvinägretten.
  13. Servera med ett fluffigt potatismos gjort på mandelpotatis, smör och mjölk