Halstrad hälleflundra
Halstrad hälleflundra
20 ingredienser
Halstrad hälleflundra med italiensk grönsaksvinaigrette.
Ingredienser
- 720 g hälleflundra
- 1 msk färsk timjan
- 4 klyftor vitlök, krossade
- 6 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- salt
- svartpeppar
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 100 g haricots verts
- 4 sticklökar
- 0,5 zucchini, grön
- 100 g Taggiascaoliver, urkärnade
- 1 citron, saft
- 1 klyfta vitlök
- 2 plommontomater
- 0,5 kapris
- 1 spansk peppar (röd)
- 1 msk smör
- 2 dl olivolja
Gör så här
- Krydda hällefilén och dela den i 4 st lika stora bitar.
- Bryn den i het panna med timjan och vitlök.
- Stek färdig i ugn 130 grader i 10-15 minuter strax före servering.
- Hacka vitlöken och fräs i lite olivolja. Tillsätt vatten och fiskfond.
- Kärna ut paprikan och tärna den i centimeterstora bitar.
- Finhacka spanska pepparn.
- Skär haricots verts och sticklöken i små bitar.
- Tärna zucchinin i 0,5 cm tärningar.
- Skålla och kärna ur tomaterna och skär dem i fina tärningar.
- Koka haricots vertes i buljongen. Tillsätt sedan paprika och zucchinin sist tomater och salladslök, kapris, citron samt oliverna.
- Salta och peppra. Vispa i smör och olivolja.
- Lägg upp den ugnsbakade fisken i en djup tallrik och skeda över den ljumna grönsaksvinägretten.
- Servera med ett fluffigt potatismos gjort på mandelpotatis, smör och mjölk