Strömming med kapris och senapssås

1 röst
25 min
2
Strömming med kapris och senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Den panerade strömmingen passar utmärkt tillsammans med den smakrika potatissalladen med kapris.

Visa mer
25 min
2

Du behöver

Senapssås

  • 3 msk svensk senap
  • 2 msk vinäger
  • 5 droppe HP-sås
  • 5 droppe worcestersås
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • 1 dl matolja

Potatissallad

  • 10 potatisar, kokta, kalla
  • 2 rödlökar
  • 0,5 gurka
  • 1 msk kapris
  • 1 knippe dill
  • 1 msk färsk pepparrot, riven

Stekt strömming

  • 8 strömmingsflundror
  • grovt rågmjöl till panering
  • smör, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Senapssås
    Blanda senapen, vinägern, HP-såsen, worcestershiresåsen, sockret och kryddorna i en skål.
  2. Se till att sockret har smält och tillsätt sedan oljan sakta under omrörning.
  3. Potatissallad
    Skala och finhacka rödlöken och tärna gurkan fint och lägg i en skål tillsammans med skivad potatis.
  4. Riv pepparroten och hacka dillen och tillsätt tillsammans med kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stekt strömming
    Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek strömmingarna.
  7. Lägg upp dem och servera med senapssåsen och potatissalladen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...