Yakiniku

40 min
4

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker över glödande kol eller en gaslåga. Det här receptet kräver varken kol eller gas och är riktigt enkelt. För en vegetarisk version, använd kinakål, gul lök och salladskål.

12 november 2007
40 min
4

Du behöver

  • 600 g tunt skivad entrecôte
  • 5 msk soja (japansk mörk)
  • 4 msk socker
  • 4 msk finskuren purjolök
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk färsk ingefära
  • 0,5 st päron
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Riv ingefäran och det halva päronet. Blanda alla ingredienser utom sesamoljan. Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
  2. Stek köttet hastigt i sesamoljan och servera med marinaden som sås. Servera gärna jasminris till.
Kommentera receptet

Fler goda recept