Yakiniku

Anders Levén ny

Yakiniku

10 ingredienser

40 min

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker över glödande kol eller en gaslåga. Det här receptet kräver varken kol eller gas och är riktigt enkelt. För en vegetarisk version, använd kinakål, gul lök och salladskål.

Ingredienser

portioner
  • 600 g tunt skivad entrecôte
  • 5 msk soja (japansk mörk)
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk purjolök, finskuren
  • 1 msk vitlök, pressad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 msk färsk ingefära
  • 0,5 päron
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Riv ingefäran och det halva päronet. Blanda alla ingredienser utom sesamoljan. Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
  2. Stek köttet hastigt i sesamoljan och servera med marinaden som sås. Servera gärna jasminris till.