Röd biffcurry

Röd biffcurry
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Röd biffcurry

65

8 ingredienser

Enkelt och kryddstarkt!

Ingredienser

  • oxfilé (eller biff)
  • kokosmjölk
  • röd currypasta
  • Nam pla (fisksås)
  • jordnötsmör
  • limeblad
  • röd chilifrukt
  • thairis

Gör så här

  1. Ris: Skölj riset tills vattnet är klart, häll ner riset i kokande vatten, när riset kokt upp flytta till en annan platta med lägre temp.
  2. Skiva och marinera köttet i currypasta under några minuter. Bryn köttet i majsolja i het panna, lyft köttet och låt vila. Fräs chili och limeblad tillsätt cocosmjölk, jordnötsmör och currypasta koka ihop. Lägg i köttet och smaka av med fisksås.
  3. Servera med det kokta riset.