Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Friterade risbollar
Friterade risbollar
Betyg: 3.8 av 5 (5 röster)
5
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
17
ingredienser
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
portioner
Risbollar:
300 g jasminris, kokt
2 dl vitkål, stekt (finskuren)
2 ägg
1 dl rostad lök
2 msk rostade sesamfrön
1 jalapeño
1 knippe koriander, finhackad
spikummin, salt, peppar
ströbröd, att rulla i
olja, att fritera i
Sås:
1 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1 dl sweet chilisås
1 dl russin (kokta)
1 citrongrässtång
1 msk majsstärkelse
salt, sambal oelek
sallad, till servering
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Risbollar: Blanda ris och övriga ingredienser. Forma till bollar och rulla dem i ströbröd. Ställ kallt innan fritering.
Sås: Koka buljong och sweet chili tillsammans med fint, fint skuret citrongräs och red av med lite maizena. Tillsätt russin och krydda.
Bollarna friteras i olja i ca 5-6 minuter 180°c.
Servera risbollarna med såsen på salladsbädd.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut