Inlagd vitlök

27 röster
4
Inlagd vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Enkelt och billigt att göra själv!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 50 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk färsk persilja
  • 1 msk färsk rosmarin
  • ev vitvinsvinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja utan att de tar färg.
  2. Krydda och slå på vinet. Låt koka tills klyftorna känns mjuka.
  3. Smaka och tillsätt eventuellt vinäger för mera spets i smaken. Låt svalna. Häll upp på en syltburk som du kokat innan.
  4. Servera som snacks eller som tillbehör.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...